top of page
DSC_9112 kopie.JPG

Van Zoet naar Zilt

Op de grens van Zeeland en Vlaanderen ontstaat een robuust en uniek grensoverschrijdend natuurgebied: Grenspark Groot Saeftinghe. Het Grenspark bestaat uit Het Verdronken Land van Saeftinghe, Hedwige- Prosperproject, Prosperpolder-Noord, Oude Doelpolder en de Nieuwe Arenbergse polder. Nieuwe initiatieven ontstaan tussen Vlaanderen en Nederland.

 

De Mariahoeve werkt bijvoorbeeld samen met IJshoeve de Boey uit Sint-Gillis-Waas. Familie de Boey is al vele generaties actief op de hoeve, gelegen aan de rand van de Wase polders tussen de groene dijken met de karakteristieke lange rijen bomen. Daartussen graast hun vee in de malse weiden. We zijn trots op onze boerenbedrijven! En daarom hebben we een uniek grensoverschrijdend arrangement ontwikkeld.

Van koemelk tot roomijs

Enkele jaren geleden is familie de Boey begonnen met het verwerken van hun koemelk tot roomijs in verschillende smaken. En dit met succes. Het ijs is overheerlijk. Inmiddels is er op de hoeve een verbruikszaal met zomerterras gerealiseerd waar u kunt genieten van het heerlijke ijs of van een ander melkdessert. 

Zilte lunch of zoet dessert

Samen met IJshoeve de Boey verzorgen we het arrangement 'Van Zoet naar Zilt'. In dit arrangement staan de zilte producten van onze eigen kwekerij én het zoete roomijs en de melkdesserts van De Boey centraal. Maar vooral ook de regio! Bent u benieuwd waar onze zilte producten vandaan komen? We leiden u graag rond op onze zilte kwekerij. Hier laten we zien hoe onze exclusieve zeegroenten zoals zeekraal, zeekool en zilte aardappelen worden geteeld. Op De Mariahoeve geniet u van een zilte lunch óf diner en bij IJshoeve de Boey maakt u een heerlijke tussenstop óf sluit u de dag af met een dessert. 

Activiteiten

U brengt een bezoek aan onze mooie bedrijven, proeft van onze specialiteiten en maakt een rondrit met de bus door het indrukwekkende Zeeuws-Vlaamse landschap. Download hieronder onze speciale flyer 'Van Zoet naar Zilt'.

bottom of page