top of page
IMG_20190919_074519.jpg

Busexcursies

Vanaf De Mariahoeve kunt u onder leiding van een gids een interessante busexcursies maken door het Oost-Zeeuws Vlaamse gebied. Komt uw gezelschap zelf met de bus? Dan stapt de gids op bij het afgesproken startpunt. In overleg kunnen wij ook een bus voor u regelen. Hieronder vindt u een drietal excursies.

Groot Saefthinge

De ontwikkelingen in ons gebied staan niet stil. We vertellen u graag het verhaal omtrent het grenspark ‘Groot Saeftinghe’, dat continu in ontwikkeling is. Als grenspark gastheer laten we u de mooie stukjes van het gebied zien. En natuurlijk dat wat deze streek zo bijzonder maakt: de balans tussen akkerbouw, natuur en industrie.

Onder leiding van onze gidsen leiden we u door de Hedwige-polder, die op dit moment wordt ontpolderd. Door het reeds aangelegde plan Prosperpolder en door het authentieke dorpje Prosperdorp. U komt langs verschillende boeren die elk hun verhaal vertellen over de veranderingen die dit grenspark mee brengt. Tijdens deze excursie laten we u uiteraard proeven van al de lekkere producten die de omgeving te bieden heeft!​

Polder- en havenroute

De haven van Antwerpen is hypermodern. Met haar rijke geschiedenis, economische bedrijvigheid en uitgestrekte natuurgebieden is de haven een bezoekje meer dan waard. Ook rijden we door de Hedwige- en Prosperpolder en het natuurplan ertussenin. Onze gids vertelt u de mooie en minder mooie verhalen over de boeren en over de geschiedenis van dit mooie gebied. Ook nemen we een kijkje op de linkeroever van de Schelde. 

Horecatour


Gaat uw voorkeur meer uit naar een culinaire route? Dan is onze horecatour iets voor u. Tijdens deze tour gaat u langs diverse restaurantjes en cafés en kunt u genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht. Maar daarnaast natuurlijk van een
mooie tocht door de polders van Zeeuws-Vlaanderen. Uiteraard maakt de bus ook een culinaire stop op De Mariahoeve.

 

Wilt u excursies combineren of juist aanvullen met een lunch, uitgebreid diner of exclusieve BBQ? We stellen graag het ideale programma voor u samen.

bottom of page