top of page

Zilte producten

Bij Saeftinghe Zilt verbouwen we de volgende producten:

Zeekraal

Zeekraal groeit van nature in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde schorren. De zilte smaak wordt veroorzaakt doordat het plantje actief zout opneemt. Ook zit het boordevol vitaminen uit het omringende zeewater. Door de uitgesproken zilte smaak en past de zeekraal goed bij allerlei gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en lamsvlees.

Zeekool

Zeekool is een plant die van oudsher in het wild groeit, bijvoorbeeld op kiezelstranden langs de kusten van Frankrijk, Groot-Brittannië en Denemarken. In Nederland komt wilde zeekool onder meer voor langs de Afsluitdijk. Het heeft een lichte koolsmaak, een beetje zilt, maar ook nootachtig, De stengels kunnen rauw gegeten worden, in dunne plakjes gesneden, of kort geroerbakt in wat olie of boter. Voor wat langere stengeldelen is blancheren een prima bereidingswijze.

Lamsoren

Lamsoor" is de Zeeuwse naam voor Zeeaster ( Aster tripolium). De naam lamsoren komt waarschijnlijk van het feit dat de blaadjes lancetvormig ( "oortjes" ) zijn en "schorre schapen" ze graag eten. Het plantje groeit veelal op de meer hogere delen van het schorre.Bereiding door middel van roerbakken of blancheren. Heerlijk zilte smaak maar minder zout dan zeekraal. Geschikt bij alle soorten vis en bereidingen.

Zilte aardappelen
De meeste groenten en fruit verdragen nog geen snufje zout in de grond en gaan meteen dood. Momenteel worden er testen gedaan met verschilende aardappelrassen. De zilte aardappel smaakt ietwat zilt en wordt op dezelfde manier klaargemaakt als gewone aardappelen.

Mede mogelijk gemaakt door:

Leader_Plus.png
flag_yellow_.png
Zeeland_logo_kleur_rgb.png

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:

Europa investeert in zijn platteland”.

bottom of page